Skip to the content

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een belangrijk element in de voedselketen. Om de voedselveiligheid te garanderen is er een wildgroei aan normen ontstaan, waarmee producenten en toeleveranciers worden geconfronteerd. Enkele van deze normen zijn: 

  • HACCP: de Nederlandse norm om te voldoen aan de eisen van de Warenwet;
  • BRC: de norm van de Britse levensmiddelenbranche, die verder gaat dan de HACCP-norm en waarmee in principe wordt voldaan aan de eisen van supermarkten;
  • IFS: de norm van de Duitse en Franse retailers, vergelijkbaar met de BRC;
  • ISO 22000: de internationaal erkende norm, waarmee voedselveiligheid is uitgebouwd in een managementzorgsysteem en kan worden geïntegreerd met de norm voor kwaliteitszorg, ISO 9001.

Adviesbureau SAM adviseert samen met haar kennis partners bedrijven op het gebied van voedselveiligheid. Adviesbureau SAM ondersteunt bij 

  • het  opstellen of aanpassen van handboeken
  • de implementatie van voedselveiligheids- en kwaliteitssyteem
  • de training van het personeel
  • de certificatie van uw zorgsysteem.
  • het uitvoeren van uw interne audits


Meer informatie: 
Mira Smits
mira.smits@sambv.nl
06-14445885

Contact

Adviesbureau SAM BV
Heikesestraat 4b
5512 PA Vessem

Email: info@sambv.nl
Tel: +31 (0)497 - 33 61 96
Tel: +31 (0)6 - 14 44 58 81

KvK nummer: 09138502

Het Ketelhuis

Bestel het praktisch naslagwerk: "Het Ketelhuis" !