Skip to the content

Energielabel voor kantoren

Ook kantoren op een industrieterrein moeten vanaf 2023 voldoen aan energielabel C. Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen vanaf dat moment niet meer gebruikt worden. De gedachte erachter is, dat investering zich terugbetaald door besparing op energiekosten

Voor kleine kantoren en monumentale panden geldt nog een uitzonderingsregel.

Kantoren met een label D, E of F kunnen zonder bouwkundige ingrepen aangepast worden om label C te behalen. Aanpassingen aan installaties (bijv. verlichting) zijn al voldoende. Alleen bij kantoren die nu label G hebben, zijn maatregelen als glas- of dakisolatie nodig.

De verplichting voor (minstens) label C geldt alleen voor kantoren. Wel komt er een onderzoek naar de mogelijkheden in andere gebouwen (winkels, bedrijfsgebouwen, scholen, zorginstellingen, sporthallen, musea etc.).

Voor de bebouwde omgeving bestaat tevens de wens dat alle gebouwen in 2050 energieneutraal zijn. Dit Europese streven is overgenomen in het Energieakkoord. Daarnaast is de ambitie geformuleerd dat gebouwen in 2030 minstens een energielabel klasse A hebben.

Voor meer informatie over het energielabel voor kantoren kunt u contact opnemen met Stefan Walta op 06-14445881.

Stefan Walta is directeur van SAM BV

Contact

Adviesbureau SAM BV
Heikesestraat 4b
5512 PA Vessem

Email: info@sambv.nl
Tel: +31 (0)497 - 33 61 96
Tel: +31 (0)6 - 14 44 58 81

KvK nummer: 09138502

Het Ketelhuis

Bestel het praktisch naslagwerk: "Het Ketelhuis" !