Skip to the content

Energiemanagement

Energiemanagement

Energiemanagement kan gezien worden als het bewust omgaan met inkoop, distributie en verbruik van energie binnen een organisatie. Door bewust bezig te zijn met alle aspecten van energie kunnen belangrijke kostenbesparingen gerealiseerd worden en betrokkenheid van mensen gecreëerd worden, zodat gedrag van mensen kan veranderen ten aanzien van energieverbruik. We zien in de praktijk veel bedrijven die wel energie meten, maar er geen kennis van maken. Juist het goed interpreteren van data, het analyseren en het sturen op die informatie is essentieel binnen een energiezorgsysteem.

Energiemanagement: betekent continue aandacht

Energiemanagement is een proces wat altijd aandacht vraagt binnen uw organisatie,. Energiemanagement moet gedragen worden door alle lagen binnen uw organisatie, dat betekent betrokkenheid! Zoals een organisatie voortdurend in ontwikkeling is, groeit en verandert, zo moet ook het energiemanagement voortdurend met de organisatie meegroeien. Het is een continu proces waarbij steeds weer een optimum gevonden moet worden tussen prestatie en prijs. Alleen op die manier wordt het een blijvend succes. SAM kan dit praktische systeem samen met u opzetten, natuurlijk kunt u niet alles alleen. Hierbij kan de ISO 50001 als basis worden gebruikt.

ISO 50001

De NEN-ISO 50001 biedt een structuur om energiemanagement vorm te geven. Het kan uw organisatie ondersteunen om de efficiëntie in energieverbruik te verbeteren, maar ook kosten reduceren en de uitstoot van broeikasgassen terugbrengen. Dit kan u direct een concurrentievoordeel opleveren. De ISO 50001 is gebaseerd op reeds bestaande standaarden en op de laatste ontwikkelingen in energiemanagement. Het stelt de organisaties in staat een effectief beleid te ontwikkelen en te implementeren, specifieke gebieden van energiegebruik te benoemen en energiebesparingen ten doel te stellen.

De ISO 50001 is een erg praktisch systeem dat voor alle typen bedrijven toepasbaar is! SAM heeft ervaren specialisten die u kunnen begeleiden en adviseren bij het behalen van het NEN-ISO 50001 certificaat. Laat u vrijblijvend door ons informeren naar de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Meer informatie: 
Stefan Walta
stefan.walta@sambv.nl
06-14445881

Contact

Adviesbureau SAM BV
Heikesestraat 4b
5512 PA Vessem

Email: info@sambv.nl
Tel: +31 (0)497 - 33 61 96
Tel: +31 (0)6 - 14 44 58 81

KvK nummer: 09138502

Het Ketelhuis

Bestel het praktisch naslagwerk: "Het Ketelhuis" !