Energiemanagement

SAM heeft ervaren specialisten die u kunnen begeleiden en adviseren bij het behalen van het NEN-ISO 50001 certificaat.

Energiemanagement

Energiemanagement kan gezien worden als het bewust omgaan met inkoop, distributie en verbruik van energie binnen een organisatie. Door bewust bezig te zijn met alle aspecten van energie kunnen belangrijke kostenbesparingen gerealiseerd worden. Het creëren van betrokkenheid van mensen is essentieel in het proces, zodat een blijvende gedragsverandering van mensen ten aanzien van energieverbruik kan plaatsvinden.

Energiemanagement

We zien in de praktijk veel bedrijven die wel energie meten, maar onvoldoende informatie uit de meetdata halen. Juist het goed interpreteren van data, het analyseren en het sturen op die informatie is essentieel binnen een energiemanagementsysteem.

Energiemanagement: betekent continue aandacht voor energie!

Energiemanagement is een proces dat altijd aandacht vraagt binnen uw organisatie. Energiemanagement moet gedragen worden door alle lagen binnen uw organisatie, dat betekent betrokkenheid! Zoals een organisatie voortdurend in ontwikkeling is, groeit en verandert, zo moet ook het energiemanagement voortdurend met de organisatie meegroeien. Het is een continu proces waarbij steeds weer een optimum gevonden moet worden tussen prestatie en prijs. Alleen op die manier wordt het een blijvend succes. SAM kan Energiemanagement op een praktische manier samen met u opzetten. Hierbij kan de ISO 50001 als basis worden gebruikt.

 

ISO 50001

De NEN-ISO 50001 biedt een structuur om energiemanagement te implementeren en blijvend vorm te geven. Het kan uw organisatie ondersteunen bij de verbetering van efficiëntie in energieverbruik, het reduceren van kosten en het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit kan u direct een concurrentievoordeel opleveren. De ISO 50001 is gebaseerd op reeds bestaande standaarden en op de laatste ontwikkelingen in energiemanagement. Het stelt organisaties in staat een effectief beleid te ontwikkelen en te implementeren, specifieke gebieden van energiegebruik te benoemen en energiebesparingen ten doel te stellen.

De ISO 50001 is een erg praktische norm, dat voor alle typen bedrijven toepasbaar is! SAM heeft ervaren specialisten die u kunnen begeleiden en adviseren bij het behalen van het NEN-ISO 50001 certificaat. Laat u vrijblijvend door ons informeren naar de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

 

Neem contact met ons op!

Meer informatie: 
Stefan Walta

ADVIESBUREAU SAM BV

Heikesestraat 4b
5512 PA Vessem

CONTACT

Tel: +31 (0) 497 - 33 61 96
Tel: +31 (0) 6 - 14 44 58 81
E-mail: info@sambv.nl

SAM OP SOCIAL MEDIA